Kroonjuweel Zoetermeer

Friday 01/11/2019

Project de Kroon

Na de renovatie van het Zoetermeerse stadhuis en aangrenzende publieke gebouwen, transformeert Dura Vermeer de Stadhuistoren nu in een woontoren met zeer luxe appartementen in Art-Deco stijl. De gemeente zocht naar een toekomstbestendige oplossing en transformatie bleek de meest duurzame optie. Daarnaast is het toevoegen van een woonbestemming in het hart van Zoetermeer waar al veel kantoren staan goed voor de levendigheid en sociale cohesie in het gebied.

 

Helemaal van gas los

Woontoren De Kroon voldoet straks aan de maatstaven van de toekomst. Hiervoor wordt het gebouw tot op het beton gestript. In het geval van de De Kroon stond er een prima casco uit de jaren 90 dat nog jaren mee kan. Nu  krijgt het nieuwe installaties, plafonds, kozijnen en een nieuwe gevel. Ook wordt de toren aangesloten op de warmte-koudeopslag (WKO) van het stadhuis en is hiermee volledig ‘van gas los’.

 

Ingrijpende klus

Deze ingrijpende klus wordt uitgevoerd in binnenstedelijk gebied. Er moet rekening worden gehouden met de bedrijvigheid van het centrum, voorbijgangers en omwonenden, maar ook met het gemeentepersoneel, want de onderste 5 verdiepingen van de toren blijven tijdens de bouw in gebruik. Dat vraagt natuurlijk om een goede aanpak van het bouwproces. Zo proberen we geluid- en stofoverlast te voorkomen en overleggen we wekelijks met de gemeente om overlast zoveel mogelijk te beperken.

 

Het eindresultaat? 26 royale appartementen met een panoramisch uitzicht, grote balkons en een zeer hoge afwerkingskwaliteit. Lekker leven én duurzaam wonen!

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste ervaring heeft op onze website. Klik hier om onze privacy policy te bekijken

Sluiten